Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Pohárkrém, ital, mártás és saláta - mindez gránátalmából! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. május 02.
ImageA szerelem, a termékenység és a bőség jelképe is a gránátalma. Az ókori sírokat is sokszor gránátalma-elemekkel díszítették, s még a Bibliában is olvashatunk e gyümölcs tápértékéről és szépségéről. Aphrodité „szent gyümölcse” tápanyagokban gazdag, kalóriatartalma pedig alacsony. Bátran fogyaszthatjuk hát!
Tovább...
 
Septimius Severus császár ismét Gorsiumba látogatott Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2018. április 30.
Pannónia minden tájáról érkeztek Gorsiumba az emberek, hogy a győztes hadjárata után ideérkező Septimius Severus császárt üdvözöljék. Már az első napon sokan voltak kíváncsiak a Régészeti Parkban rendezett tavaszköszöntő ünnepre és a császári látogatásra. Gladiátorok, légionáriusok, kelta és germán harcosok, vajákos asszonyok segítségével több mint 1800 évet repülhettünk vissza, hogy két napig a virágzó Római birodalom Pannónia tartományában érezhessük magunkat.
Tovább...
 
Énekkel, vidám műsorral ünnepeltek Feketehegy-Szárazréten Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. április 30.
ImageMájusfát állítottak Feketehegy-Szárazréten a Kultúrudvarban. A kisiskolások hagyományőrző zenés-énekes műsort adtak, majd a családok gyermekkoncerten és játszóházban élvezhették a tavaszi ünnepet.
Tovább...
 
Csaknem 500 állatot adott örökbe tavaly a HEROSZ Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. április 30.
ImageNagyon tevékeny és programokban gazdag évet zárt 2017-ben a HEROSZ Fehérvári Állatotthona. A menhely tavaly, 25 éves fennállása alkalmából közel 90 saját szervezésű programmal ünnepelte a jubileumot, az év folyamán csaknem 6.000 látogatót fogadott, az örökbe adott állatok száma megközelíti az 500-at.
Tovább...
 
Köszöntötték a ballagó középiskolások osztályfőnökeit Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. április 30.
ImageA hagyományos székesfehérvári Ballagási Hét nyitó eseményeként az Órajátéknál köszöntötték a ballagó középiskolások osztályfőnökeit. Székesfehérvár Önkormányzata nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott köszönetet a pedagógusok több éves, áldozatos munkájáért, míg a végzős osztályok képviseletében Nagy Boglárka, a Székesfehérvári Diáktanács elnöke búcsúzott a tanároktól.
Tovább...
 
80 éves gobelin 1000 éves történettel Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2018. április 30.
Hamarosan restaurálásra kerül a Városháza egyik különleges értéke, a polgármesteri iroda falán logó mintegy 80 éves gobelin. Pekáry István képzőművész tervei alapján az 1938-as Szent István emlékévre készült, a később a New Yorki-i világkiállítást is megjárt, több mint 6 négyzetméteres szövött kárpit. A faliszőnyeg a Koronázási Bazilika építésétől, az országfelajánláson, az Aranybullán át az 1930-as évek belvárosáig mutatja be a Székesfehérvár jelentős történelmi eseményeit.
Tovább...
 
Három székesfehérvári óvodaudvar is megújul Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó, Molnár Enikő   
2018. április 30.
ImageA KÉPES program – amely már 28 székesfehérvári cég és a város Önkormányzatának együttműködésével valósít meg fejlesztéseket – 2018-ban mintegy kétszer 13 millió forintos beruházással újítja meg három óvoda udvarát: a kültéri játszóeszközöket, a burkolatokat és a pihenőeszközöket. Idén nyáron a Tolnai Utcai, a Belvárosi Brunszvik Teréz és a Felsővárosi Óvodában végez felújításokat a Városgondnokság.
Tovább...
 
Szerdától lakossági kérésre új, ideiglenes buszmegálló Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2018. április 30.
ImageA Csíkvári út átépítési munkálatainak idején a Homoksorra terelik a gépjárműveket és a helyi autóbuszjáratokat. Lakossági kérésre ideiglenesen új buszmegállópárt alakítanak ki május 2-ától a Homoksoron. Az utcában sebességkorlátozás és megállási tilalom lépett életbe, valamint új KRESZ-táblákat helyeztek ki – a közlekedők türelmét és figyelmét kérik.
Tovább...
 
7 dolog, ami károsítja az immunrendszert Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2018. április 27.
ImageAz immunrendszer a szervezet védekező mechanizmusa, a fertőzések elleni védekezésben részt vevő sejtek, szövetek és szervek együttese. Prof. Balázs Csaba immunológus, endokrinológus segítségével megtudhatjuk, hogy melyek azok a körülmények, vagy szokásaink, amelyekkel gátoljuk az egészséges működését.
Tovább...
 
Érzékenység vagy allergia? Nyomtatás E-mail
Írta: Pálfi Erzsébet és Polonkai Kata / PatikaMagazin   
2018. április 27.
ImageAllergia, coeliakia vagy emésztési zavar? Tudta, hogy ezek a kifejezések különböző betegségeket takarnak, így különböző kezelést is igényelnek?
Tovább...
 
Neked mit jelent egy kutya? Tárgy vagy társ? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. április 27.
Image„Aki képes egy állatot kínozni, az az embertársaival sem viselkedik másképp!” - véli Májer Diana, aki pár nappal ezelőtt találkozót szervezett a fehérvári kutyásoknak. A fiatal hölgy úgy gondolja, hogy Magyarországon, így Fejér megyében is még elég gyerekcipőben jár a kulturált állattartás, és a kutyabarát emberek elfogadása. Ezen szeretne ő, s társai változtatni.
Tovább...
 
<< Első < Előző 951 952 953 954 955 956 957 958 959 960 Következő > Utolsó >>

Eredmények 10539 - 10549 / 20360